Modern interieur

Houd jij van een moderne woonstijl? Dan houd je van strak en minimalistisch. Dit zijn namelijk de voornaamste kenmerken van een modern interieur. Bij een moderne inrichting zie je vooral veel grote meubelstukken. Een groot aantal kleine items en een overschot aan details worden vermeden. Dit creëert ruimte en rust. Door deze woonstijl door te voeren in je woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer, wordt je woning een mooi geheel.

Hoe ziet een modern interieur eruit?

Een moderne woonstijl herken je aan de strakke vormen en het minimalisme. “Less is more” is bij deze woonstijl zeker van toepassing. Er wordt gebruik gemaakt van strakke lijnen en rechte hoeken. De meubels in een moderne inrichting zijn vaak van groot formaat. Hiermee wordt rust en een heerlijk ruimtelijk gevoel gecreëerd. Er worden veel lichte kleuren gebruikt, maar frisse accentkleuren doen in dit interieur ook goed dienst. Qua decoratie wordt er gekozen voor zowel strak vormgegeven accessoires, als accessoires met wat speelsere vormen. Met speelse accessoires en vrolijke kleuren kan je de inrichting wat levendiger maken. Vaak wordt er hierbij gekozen voor luxe materialen.

Moderne meubels en accessoires

Moderne meubels zijn, zoals je hierboven kon lezen, vaak van flink formaat. Een royale hoekbank sluit bijvoorbeeld perfect aan bij deze inrichting. Ook een grote eettafel is een favoriet. Dankzij het ruime formaat, kan je de eettafel ook als werk- of studieplek gebruiken. Vermijd te veel ronde vormen, deze doen de strakke uitstraling van je moderne inrichting teniet. Wees ook voorzichtig met het aantal accessoires dat je toevoegt. Ook hierbij geldt “less is more”.

Natuurlijk is niet iedere woonruimte geschikt voor grote meubelstukken. Heb je niet zoveel vierkante meters tot je beschikking? Ga dan in ieder geval voor strak vormgegeven meubels. En vermijd te veel kleine en losse meubelstukken. Neem in plaats van meerdere kleine ladekastjes, bijvoorbeeld liever een groot dressior. En ga voor een hoekbank van een formaat dat wel in jouw woonkamer past of voor een strakke rechthoekige bank, in plaats van voor een bankje met losse fauteuils.

Kleuren en materialen

De kleuren die perfect bij een moderne inrichting passen zijn wit, grijs en zwart. Met deze kleuren word een rustige minimalistische basis gevormd. De grote oppervlakten in huis worden vaak van wittinten voorzien, zodat de woning heerlijk licht wordt. Je kan gaan voor een matte afwerking, maar hoogglans is ook zeer geliefd bij deze woonstijl. Wil jij je woning wat meer pit geven? Kies dan voor een frisse accentkleur, zoals blauw of geel. Qua materialen zijn metaal, kunststof, aluminium en chroom populaire keuzes.

Interesse in moderne verlichting? Industriële lampen zijn dé trend van het moment, leuk om een robuust element aan je interieur toe te voegen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: