Antieke wandlampen in een nieuw jasje

De wandlampen van tegenwoordig zijn totaal anders dan de ouderwetse soorten wandlampen, er zijn echter wel een aantal modellen die lijken wel op de oude modellen maar die zijn in een modern jasje gestoken. Een goed voorbeeld hiervan is de schaarwandlamp, vroeger werden deze uitgevoerd in het donker eiken met een bruine kap. Tegenwoordig zijn ze gemaakt van metaal of een moderne soort hout met een metalen kap of een kap die bekleedt is met een moderne stof. Hieronder zie je er een voorbeeld van. Dit soort modellen zijn goed te verstellen en daardoor erg praktische in het gebruik. De wandlampen met een metalen kap lijken veel op de trendy retro stijl.

De wandspot is hier ook een goed voorbeeld van, vroeger waren dit wandlampen met een grote metalen kap en nu zijn deze modellen vaak mooi compact met een halogeenlamp of LED verlichting uitgevoerd. De mogelijkheden voor de ontwerpers zijn enorm toegenomen door de ontwikkeling van de nieuwe lichtbronnen zoals halogeen- en LEDlampen.

Wat je vroeger niet veel zag waren wandlampjes die worden gebruikt voor algemene verlichting. Dit is een toepassing die je steeds meer ziet en zorgt voor een mooie lichtverdeling in de ruimte waar ze worden opgehangen. Vaak wordt dan gebruik gemaakt van 1 zelfde soort wandlamp die met twee of drie in bijvoorbeeld een lange gang, keuken of woonkamer worden opgehangen. Kies je voor een wandlamp met een aparte vorm die opvalt of juist een lamp met een eenvoudige vorm die minder opvalt?

1
Bij het inrichten van een woning wordt de mogelijkheid voor het ophangen van wandlampen vaak vergeten. Bij het bepalen van de lichtpunten in huis is het mooi als de wandlamp direct kan worden aangesloten op het punt dus houdt hier rekening mee bij het bepalen van de lichtpunten. Er zijn op het moment prachtige modellen wandlampen te koop of het nu moderne of meer klassieke modellen zijn. Gebruik ze als sfeerverlichting of juist voor heel mooi direct werklicht. Mogelijkheden genoeg wat wandlampen betreft, ga eens kijken in een verlichtingszaak of kijk op internet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: