Plafondlampen; mijn favorieten!

Na mijn eerste artikel over Oosterse lampen, ga ik het nu hebben over plafondlampen. In dit artikel zal ik mijn persoonlijke favoriete plafondlampen bespreken. Zo ga ik in op het materiaal, de lichtbron, het kleurgebruik, het design etc. Hierbij geef ik mijn eigen mening met bijbehorende adviezen en manieren om deze lampen toe te passen in je interieur.

6469ch_1Een van mijn favoriete design plafondlampen is deze in de vorm van een hoop takken gevuld met hier en daar een lichtje. Door alle “takjes” zo door elkaar heen geeft deze plafondlamp een mooi effect doordat het licht weerkaatst met alle takjes. Deze plafondlamp geeft mij het herfstgevoel.

Een prachtige plafondlamp om in de avond bij donkere kamers te installeren. Lekker knus bij de openhaard met deze plafondlamp aan op de achtergrond, een echt wintergevoel. Perfect toe te passen binnen een modern interieur. Mooi voor boven de salontafel in combinatie met bijvoorbeeld een zilveren tafellamp en/of wandlamp.

plafondlampen-bruin-landelijk-c0024-contemporenea-plafondlamp-steinhauer.jpgWat ik zo mooi vindt aan deze plafondlamp is de stijl waarin het is gemaakt. De plafondlamp is voorzien van sierlijke ornamenten in de vorm van bladeren en bloemen. Door de bronskleurige details maakt dit een plafondlamp uitermate geschikt voor het benadrukken van de herfstperiode. Erg leuk aan deze plafondlamp zijn de kelkjes waarin de lampjes zijn verwerkt. Deze zijn in de vorm van bloemen wat goed past bij de rest van het design.

Het bronskleurige ontwerp zorgt er tevens wel voor dat de plafondlamp een klassieke stijl krijgt. Een klassieke plafondlamp straalt klasse, luxe en stijl uit. Deze categorie lampen passen het beste binnen ook een klassiek interieur. Dit is te combineren met een relatief modern interieur, wel wordt aangeraden om de kleuren van de lamp terug te laten komen in je interieur.

davidi-design-plafondlamp-curleyVoor een modern interieur raad ik deze lamp aan. Een letterlijk en figuurlijk schitterende plafondlamp. Erg leuk ontworpen door de armen waaraan de lampjes zijn gemonteerd te laten krullen. Doordat de lamp gemaakt is van staal glimt deze extra mooi wanneer de lamp aanstaat.

Een mooi detail aan deze plafondlamp zijn de verschillende kleuren glazen bolletjes om de lampjes heen. De helft is zwart en de andere helft wit. Dit zorgt ervoor dat de ene helft een ander lichteffect heeft dan de andere helft. Kortom, een prachtige moderne plafondlamp alleen al om naar te kijken.

plafondlampen-chroom-landelijk-6554ch-bloemen-plafondlamp-steinhauer.jpgNog een van mijn favoriete plafondlampen. Deze trekt mijn aandacht door het vrolijke met bloemen ontworpen design. Dit in combinatie met de lichtgroene kleuren maakt het een leuke maar vooral erg opvallende plafondlamp.

Doordat deze plafondlamp uitgevoerd is met een chromen laag kan hij uitstekend toegevoegd worden aan een modern interieur.  Vooral leuk om toe te voegen boven je salontafel, dit geeft net even een vrolijk tintje aan je kamer/interieur.

2 thoughts on “Plafondlampen; mijn favorieten!

  1. Wendy Paans schreef:

    Met plezier uw blog gelezen. Kunt u ook doorgeven waar u deze moderne plafond lamp met verschillende glazen bolletjes ontdekt heeft of gezien heeft. Ben al lang zoekende hiernaar en ben blij dat ik uw blog gevonden had

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: