Marokkaanse lantaarns

Wilt u een beetje mysterie en drama toevoegen aan uw interieur design? Marokkaanse lantaarns kunnen hier een uitkomst zijn. Marokkaanse lampen worden ook wel Oosterse lampen genoemd. Marokkaanse lantaarns hebben een rijke, exotische geschiedenis en hun ontwerp is voortgevloeid uit een conglomeraat van vele culturen: Afrikaanse, Europese die van het Midden-Oosten. Ze hebben een rustieke uitstraling, en voegen een speciale spiritualiteit toe aan uw woonomgeving. Vaak gemaakt van kleurrijke glas in lood, of van metaal voorzien van vele uitsparingen, zorgen zij voor unieke lichtpatronen waar u dat wenst. Marokkaanse lantaarns zijn een populaire onder ontwerpers door hun stijl, voordelige prijs, en ongeëvenaarde vakmanschap. Elke Marokkaanse lantaarn is een uniek kunstwerk op zichzelf en voegt dan ook iets heel speciaals toe uw interieur.

Marokkaanse-lantaarns

Vormen, kleuren en unieke patronen

Marokkaanse lantaarns komen in vele vormen en kleuren. De traditionele Marokkaanse stijl lantaarn is gemaakt van getint glas in lood, gemengd met rustiek tin of messing metaalwerk. De Marokkaanse stijl patronen in het metaal zijn vaak zeer ingewikkeld en zelfs ontzagwekkend. De patronen komen in de vorm van sterren, diamanten, ovalen en vele andere geometrische vormen, vaak met een diepere symbolische betekenis.

Sommige Marokkaanse lantaarns kunnen een paar centimeter hoog zijn, terwijl anderen zelfs een verbazingwekkende afmeting van zeven meter of meer kunnen hebben. Twee van de meest populaire kleuren gebruikt voor Marokkaanse lantaarns zijn blauw en oranje, maar u zult ontdekken dat het kleurenpalet zeer gevarieerd is. Door al deze variaties is er geen gebrek aan keuze.

Traditionele Marokkaanse lantaarns zijn ontworpen voor het gebruik van kaarsen. Ze waren immers oorspronkelijk ontworpen ver voor de mens beschikking tot elektriciteit had. U zult merken dat de hedendaagse Marokkaanse lantaarns deze traditie volgen, maar die nu wel de optie geven om elektrische als verlichtingsbron te gebruiken.

Henna Marokkaanse lampen zijn een andere stijl van de Marokkaanse lantaarn. Zij maken gebruik van de kleuren van leer (vaak van geiten of schapen) die vervolgens worden gevormd met behulp van henna kleurstoffen. Henna Marokkaanse lampen komen ook in een verscheidenheid van vormen, maten en. De lampenkappen van de van Henna gemaakte Marokkaanse lampen geven elke kamer een meer ingetogen uitstraling in vergelijk met de glas in lood Marokkaanse lantaarns.

Marokkaanse-lantaarns

Waar kunt u Marokkaanse lantaarns hangen?

Vanwege de grote verscheidenheid in Marokkaanse lantaarns, is het belangrijk dat u eerst de locatie bepaald waar u de lantaarn wilt plaatsen. De natuurlijke kleuren en unieke lichtverspreiding van uw Marokkaanse lantaarn zal een groot impact hebben op de ruimte hebben waar u deze hangt.

Marokkaanse lantaarns zijn uitstekende keuzes voor zowel indoor of outdoor designs. Ze kunnen een exotische sfeer toevoegen aan een terras of balkon, of ze kunnen een gevoel van Oosterse stijl toe te voegen aan delen van het huis die vaak over het hoofd worden gezien, zoals trappen, boekenkasten, hoeken, lobby’s en hallen.

U kunt Marokkaanse lantaarns zelfs van bomen hangen om een fantastische nachtelijke Arabische nachten scène te creëren. Dit maakt Marokkaanse lantaarns dan ook erg populair bij speciale evenementen, zoals bruiloften en partijen.

Omdat de meeste Marokkaanse lantaarns voor kaarsen ontworpen zijn, maken zij ook uitstekende keuzes voor kamers van het huis waar ontspanning belangrijk is. Dit zouden een Japanse tuin, een yoga-studio of een werkruimte kunnen zijn.

Door gebruik te maken van Marokkaanse lantaarns voegt u sfeer en mystiek toe aan uw interieur en kunt u een echt exotische Marokkaanse oase recreëren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: